Saturday, December 11, 2010

takziah untuk aunty dewi.. semoga tabah.. & redha

semalam mak teefon
"kak.. bik dewi dh besalin, tp anak dia meninggal"
"innalillah.. sampaikan salam pada bibik"
 bibik is aunty in jawa hehehe

takziah buat aunty dewi yang baru kehilangan anak dia
sume tue dh tertulis..Allah lebih sayangkan dia
& redha lah.. sebab dah pasti anak itu menantikan kita di sana
buat aunty dewi.. semoga tabah n redha.. bersyukurlah.. kerana kita  di uji oleh Nya

aunty dewi pregnant twins.. sepasang..
satu berita yang gembira.. & sejarah juga dlm my family 
sbb 1st time pregnant twins nie
even dh ade 4 cahayamata.. yang bongsu dh masuk tadika
so kelahiran kali ini pasti di nantikan
bagi aunty .. pregnant kali nie teruk juga
sebab dia mengalami mabuk yang teruk
x leh turun dapur.. x leh masak..
x leh bau masakan
x lalu makan.. 
minum susu jer..
baring jer
kesian juga tengok dia.. kurus sgt & lemah..
naseb baik anak2 dia boleh harap.. even 3 bujang & 1 dara
sume tolong jaga mak dia
and husband aunty gak..
 tapi sayang.. kegembiraan nak dapt twin x lama
bila masuk 3 bln pertama
aunty keguguran.. &.. masa tue dia x tahu dia pregnant twins
so dia ke hospital untuk DnC..
bila sampai hospital..hospital sabak tolak ke hospital teluk intan
 sbb 1 je twins yg gugur.. 1 lagi selamat
kat hospital la aunty tahu dia pregnant twins
so ke hospital teluk intan la..
doc cakap x leh nak Dnc sbb yg 1 lagi twin hidup 
so kena tggu dia keluar sendiri.. & doc akan pantau selalu
so balik la aunty.. so bleding la dekat 3 weeks.. sian dia.. sedih aku tgk
so rutin dia kena ulang alik ke hospital setiap bulan or minggu
sebab.. sepanjang pregnant nie dia selalu bleding.. 
seminggu ok seminggu bleding
dah sampai kering dh aku tgk sedih betul
naseb la aunty aku nie kuat..
sebab dia selalu bleding ialah.. uri twins tue melekat.. so selagi itu dia akan bleding
so doc cakap tahan sampai baby 7 bulan
then kena c-zer.. n baby kena masuk inkubator
tapi sekali lagi Allah lebih sayang baby aunty
dh masuk 6 bulan lebih. aunty rasa nak bersalin dh..
so sampai hospital.. bukaan dah besar.. n dia pun bersalin..
baby boy.. tapi baby x dapat diselamatkan sebab terlalu kecil.. wayar x dapat nak masuk
baby pergi wat selamanya.. 

& baby boy tue dh selamat di kebumikan..
semoga dia akan mendoakan ibu & ayahnya


al-fatehah wat both twins..

aku turut merasai kesedihan itu.. sama seperti mana aku merasai dulu..

No comments:

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget