Saturday, April 9, 2011

more pasal inside my tummy again hehehe

lama x update pasal aku kan..
masa nie aku barru 4 bln..
besarkan perut aku hehehe.. ade sorang je ye dlm tue..

lepas aku kena GDM.. so mmg aku kontrol makan.. 
n di sisi aku semestinye org kuat aku le hubby aku jd doctor kat umah..
doctor yg sgt stright heehehe..
sgt2 menjaga pemakanan aku ..ok la kan.. so kt umah mmg dh x de stock gula..
apa saje yg berkaitan dgn gula mmg x de.. kalau nak beli brg pe.. huby tgk dulu kandungan pemakanan & sukatan karbo hehehe
so hasilnye alhamdulillah BSP aku ok.. n yg penting bby ok..
berat aku je yg turun sikit.. x pe la kan slim sikit t..
susu pun aku minum susu HIGOAT je.. bukan pe tue je yg ok aku minum, lagi pun baguskan susu kambing ni,
boleh menyeimbangkan kadar gula dlm badan.. 
so far sume ok lagi.. memula tue mmg susah la sikit kan, lapo je memanjang..mkn cm x sedap je sume hehehe
lelama ok alhamdulillah tekak ni dh terima.. aku banyak gak gugel kt tenet pasal GDM /diebetis ni,
selain follow pw doc ckp ..aku suka ke 1 blog nie..pasal diebetis.. yg bestnye dia de resepi tuk diebetis..
juga bertanye pada mereka2 yang berpengalaman..

6/4 lepas aku g le checkup..dedo le juga ati nie..alhamdulillah sume ok.. cuma nurse ckp protien plak tinggi 
so kena la kurangkan.. pas tu jumpa la doc siti.. bising dia sbb berat aku turun hehehe.. doc ckp.. awak ni kontrol sgt mkn ye.. kita x nak ibu2 mengandung lapar ye.. baik doc..
then scan bby.. takut la berat bby kurang gak kan
dlm ati doa bby ok
scan..alhamdulillah bby ok.. berkembang ikut scadule..
dah berat 480 g.. sume ok ..kt dalam.. n nanpak bby gerak2 hehehe comelnye dia..
skrg nie aku pun dh masuk 5 bln.. alahmdulillah dah rasa dh pergerakkan bby walaupun x kerap sgt sbb bby kecik lagi
mmg beza dr Arwah Adif dulu.. yg nie mmg rasa dia gerak.. myb dulu Adif x kuat sbb mama x tau mama de GDM..

teringat plak masa aku g jalan2 kt kedai bby.. tokey kedai tue tanye aku bila due..
aku ckp lama lagi bln 8.. 
tokey tue wat muka pelik plak.. 
i ingat u dh nak bersalin.. u x g check hospital ke.. kembar ke apa ke
aku jwp la.. dh i mmg g specialist hospital..  n dlm ni ade sorang je.. lain2 sume ok
pelik beno dia tgk perut aku yg besar nie hehehe
lantak la.. janji bby sihat kan..
doa aku, hope bulan2 akan dtg bby dlm perut ni.. sihat.. n selamat.. amin..

long time no see..

lama gak aku x mengupdate blog aku ngan entry2 baru.. bukan pe sedikit kemalasan melanda.. hehehe.. so ari ni kerajinan pun datang, nak kata byk entry nak tulis x gak.. berkisar pada hidup aku ari je2 hehehe... 
so continue la ngn entry first nak cite pasal pertunagangan adik aku yg lepas.. adik lelaki aku.. btl2 bwh aku..
 yg kawin ari tu bwh dia..
 x pe le kan lelaki ni org kata makin lama makin tinggi saham hehehe.. 
cm Anuar Zain le ... hehehe
sebagai akak dia satunye aku le yg mengubah-gubah hantaran tuk dia.. 
amacam ok x gubahan aku hehhee.. aku guna bunga plastik je.. sbb kalai guna bunga idup layu la plak kang hehehe.. 2 minggu aku siapkan 7 hantaran .. balik keje wat la sikit2.. 



aku wat simple2 je.. dia kata cantik.. hehehe 

nie antara pic time g meminang kt puchong.. umah nenek tunang dia.. 
tunang dia nama SHILA.. hehehe cantik x hehehe aku tgk dia cm ade iras2 muka fida..kan2..
ramai gak yg ikut, 9 keta la gak.. makanan pun sedap2 hehehe..





ngan satu2nye anak buah aku.. tgh baca doa hehehe


adik aku ngn tunang dia..

nie si ANIS ngan ayah dia..geram je tgk dia.. hehehe

layan pic2 k.. hehehe... semoga adik aku n tunang dia selamat ke jinjang pelamin, n selamat menempuhi alam pertunangan.. amin

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget