Wednesday, October 12, 2011

pengalaman ibu baru hehehe

sorenok rasanye dh jadi ibukan.. baru le tau rasanye jd mak nie..cm ne dulu mak jaga ko..cm tue la hehehe..insaf aku..
pas balik spital aku berpantang kat umah jer.. iyela mak aku kn duk dkt jer, jerit pun dgr.. hehehe..
1st day ngn baby.. mmg best y x best bila dia meragam huhuhu.. sepanjang time pantang afiq tido siang mmg lena.. pastu dia bangun kul 12-6 pagi..amik ko.. jg mak guard aku shif pagi hehehe.. tp itulah pengorbanan seorg ibu.. dapt paha tau..
dua hari kt umah afiq dh kena kuning.. tp x tinggi..aku pun mcm2 la aku cari bg ilangkan kuning tue, mak aku pak pg2 dia bawak afiq g berjemur di bawah matahari.. huby aku plak sama cm aku beli mcm2 nak ilangkan kuning afiq..mandi ngn mcm2 daun hehehe..last1 minum air sengkuang cina.. barulah ok..
alhamdulillah afiq sng je jaga dia.. menangis pun x kuat..iyelah org lelakikan..hehehe mana bleh nangis kuat2 hehehe..sampai jiran sebelah umah aku x tau aku dh besalin..dh dkt sebulan baru dia tau tue pun sbb dia nampak aku bwk afiq g klinik..
iyelh sbb dia ckp anak dia nangis je kuat plak tue, mmg kuat pun anak dia nangis.. afiq lau nangis time dia tido.. pampers dh penuh, dia poo poo & dia lapar.. biasela kan..baby..
ramai yg tggu kehadiran afiq.. ye la cam huby aku anak sulung..lelaki tunggal dlm famly dia..so pastinya di nanti2kan.. raya tahun nie pun sgt meriah.. sgt best.. tahun nie juga aku balik raya dua2 kampung.. kampung aku & kampung huby, kt kg huby pak mentua dh stanby nak wat kenduri cukur jambul.. so i follow je.. sponser by pak mentua kan hehehe..
oklah smbung lagi di episod akan datang..afiq dh bangun so kena la layan putra mahkota.. bye...layan pic2 nie dulu k..hehehe












my little hero..

alhamdulillah sekarang afid dh pun 2 bulan usianya..alhamdulillah sihat..berkat minum susu ibu hehehe walaupun dulu dr umo sehari dia x minum terus, pakai botol, iyela sbb aku bdk baru belajar.. kesian la tgk dia nangis kuat nk susu tp x pandai nak isap so pump la, masuk botol.. sedih gak aku nak wat cm ne dh dia x pandai.. pastu aku dok ajar2 dia x nak huhuhu, susu plak makin sikit so topup la ngan susu formula.. lama2 dia cm x nak je.. kena plak pas sebulan lebih dia demam.. keajaiban kan.. time dia demam tue la dia nak isap susu terus x yah pakai botol.. so sampai skrg susu badan je la.. x de dh susu formula..memula mmg susu makin kurang pas dia isap2 je, alhamdulillah makin bertambah.. aku pun cari mcm2 makanan tuk tmbah susu bdn..alhamdulillah berjaya jua..
skrg nie dh 2 bln lebih sikit dh afiq, dh pandai nak bersembang .. mmg best ade bby nie.. terima kasih YA ALLAH...
mmg bangang lah sape yg buang baby..





harta & anugerah tak ternilai

alhamdulillah.. penantian hampir 4 tahun kami suami isteri untuk menimang cahayamata akhirnya termakbul..so the story...

last aku followup ngn dr siti mariam bln 8, 3/8/11.. so dr siti ckp, bby ok, sume ok.. dr kata boleh tggu till sampai masa nak bersalin or nk cepat, so dia nasihat, di sebabkan aku de kencing manis, & kes yg lepas ( 1st pregnancy)so dia ckp awalkan je, sbb nak tggu lg 2 minggu mcm2 boleh jd.. so aku ngn huby pun ambil keputusan, cepatkan je..
 so kalau cepat kan bila tue doc.. " esok ".. dr siti ckp.. hehehe ok je..dlm hati nie berdebar2.. hrp2 x de pape la jadi , so aku pun balik umah, packing2 pe yg patut.. esk awal pagi kul 7am kena de kt spital..

04/08/11..
7am kami dh terpacak kt spital..daftar bagai masuk bilik.. tggu doc.. nurse dtg, wat kerje2 dia.. nurse kata myb induce sbb jalan baru bukak 3 cm je dr 2 minggu lepas.. ( imbas kembali_ dr siti dh tlg bukakkn jalan, 3 minggu lepas bg cepat besalin)..x lama dr siti dtg..dia check.. "good, x payah masuk ubat kita pecah air ketuban je then besalin, dh bukak 4 cm dh nie".. wah.. debar makin kuat plak hehehe
besain kali ni rasa x la takut sgt..biase je..myb sbb x sakit2 kan, tanda2 pun x de..
pas membuang sisa2 toksid sume aku masuk labour room.. hub pun masuk gak..doc pecahkan air ketuban.. 1st time aku rasa nak besalin cm nie ek hehehe , masa adif dulu air ketuban dh kering kan so x rasa la.. sakit tue ade la sikit2.. so dh pecah tggu la sakit nak besalin plak.
masuk labour room kul 11.. kul 2 aku dh start sakit.. bila dh sakit kuat aku pegang tgn huby kuat2.. nurse masuk check dia kata balm g, baru 6 cm.. dia cucuk ubt thn sakit.. sama je sakit gak hehehe
aku ingt cm dulu la.. cucuk ubt hn sakit x mamai .. skali aku jd ngantuk gila.. hehehe..sampai la bby dh nak keluar aku nk tido jer, nntuk btk..mamai2 aku meneran hehehe..
sampai aku dh x larat nak meneran..
sume nuse doctor, huby suh aku push..push..push..sikit lg.. aku ckp.. aku x bleh.. dh nk nangis dh aku..
dr siti pujuk..jgn nangis, awak boleh.. teran lagi..huby usap2 kepala aku..naseb de huby..
last2 aku geram gak.. aku teran kuat hati..alhamdulillah..akhirnye keluarlah MUHAMMAD AFIQ ke dunia..amin.. riuh rendah dlm labour room..hehehe..sonok pun de pengalaman yg sgt best..
afiq keluar2 dh pancut kt doctor ..hehehe my hero.. aku & huby lega sgt2.. so tggu esok nk balik umah..
alhamdulillah afiq & aku ok.. kul 10 pg aku dh bleh balik umah..afiq pun x de pape..so jom kta balik..

MUHAMMAD AFIQ B MUHAMMAD ZUHAINI
BERAT 2.9KG

muhammad afiq bin muhammad zuhaini

Tuesday, October 11, 2011

salam kembali...

assalamualaikum & salam sejahtera..
wah..lama gila rasanye x update entry barukan..
bukan pe, busy sikit dengan orang baru..
alhmdulillah.. saya dh pun selamat bersalin pada 04 ogos 2011
alhamdulillah..dapat baby boy..muhammad afiq nama di beri..
so...
dh lewat pagi..mata pun dh mengantuk.. afiq pun dh memanggil..so kena beradu la..akan saya masukkan entry baru pasal kelahiran muhammad afiq, dan mengupload gambar2 cumil my baby..so tunggu..:)

Monday, August 1, 2011

salam ramadhan al-mubarak


pejam celik kita skali lagi berkesempatan untuk menjalani ibadah puasa di bulan ramadhan
..alhamdulillah.. 
selamat berpuasa buat sume umat islam.. 
aku pun alhamdulillah masih berpeluang untuk berpuasa.. 
dalam pada menanti kehadiran insan baru..
menanti ketibaan ramadhan, dah syawal
cam bestkan hehehe..
bby belum nk keluar lg jumpa mama & ayah.. 
x sabar rasanye..
skrg nie aku dh masuk 38 weeks..x lama lagi je kan..
ikutkan kata doctor..berat bby x boleh more than 3.5kg..sbb dia tgk aku nie kecik je, rendah gitu..
so doc risau aku x boleh je nak bersalin normal.. so dia suggest induce..
spatutnye 29hb aku kena induce.. 
tp sbb dh de bukaan jalan x jadi nk induce..doc ckp kita tunggu normal je..
aku mmg nk normal je.. naturalkan.. tp mana2 pun x pe jnji bby & mama sihat 
so just waiting je la.. 
bila dh masuk bulan pose nie..macam2 la dlm kepala nie nk masak pe tuk berbuka
selagi aku boleh puasa, puasa jgn x puasa.. 
mlm td huby dh wat agar-agar jagung & buah-buahan..tuk berbuka puasa katanye..
so tinggal nk masak tuk berbuka je la..
pe la nk masak ptg nie ek..

wat sume slmt berpuasa n berbuka..:)

Monday, June 6, 2011

assalamualaikum & salam sejahtera...^_^

lama rasanye aku x menconteng kt blog aku nie.. sebenarnye x de idea & kemalasan sikit..
ye la dh makin perut nie membesar, cm malas je nk menaip hehehe
so far alhamdulillah.. bby dlm nie ok.. x sabar pun ade nk tunggu bby keluar hehehe
so.. dlm pada aku diam x berbloging.. aku n en husband g bershoping barang2 baby & barang2 mummy juga
kalau g shoping mmg bleh abis riban2 duit hehehe..
rambang mata sume nk beli kan..
naseb la aku dh wat list barang2 yg nak di beli.. 
so boleh le budget tuk benda lain plak kan..
so far aku beli x banyak, keperluan tuk sambut bby .. 
baju2 org kata beli jgn banyak sbb newborn nie cepat besar..
 nanti de plak gift dr kengkawan lg kan..
ade ke yg  nk bg gift hehehe
so baju2 aku beli wane putih n biru je..sng kan gegel n boboy leh pakai
shoping2 brg2 yg kecik2 je.. so tinggal la brg2 yg besar.
blm beli g
cm bath tub baby.. x pe nanti huby je g beli.. & dh survey pun bath tub tue.. 
lain2 cm kelambu, stoller en huby la kena cari sendiri 
sbb aku dh x larat nk g shoping hehehe
letih kan bwk perut jalan lama2..

so skrg nie projek aku siapkan sarung tilam & bantal bby.. hehehe

nak upload pic kang dah siap sume aku uopload ok.. tggu.....^_^

dan bulan JUNE adalah bulan last aku bekerja.. then rest la kt umah smpai baby kuar, then sambung la kerja aku cm dulu as a housewife fulltime .. 
so aku nk cau cin cau dulu .. jumpa lg.. daaaaa

Saturday, April 9, 2011

more pasal inside my tummy again hehehe

lama x update pasal aku kan..
masa nie aku barru 4 bln..
besarkan perut aku hehehe.. ade sorang je ye dlm tue..

lepas aku kena GDM.. so mmg aku kontrol makan.. 
n di sisi aku semestinye org kuat aku le hubby aku jd doctor kat umah..
doctor yg sgt stright heehehe..
sgt2 menjaga pemakanan aku ..ok la kan.. so kt umah mmg dh x de stock gula..
apa saje yg berkaitan dgn gula mmg x de.. kalau nak beli brg pe.. huby tgk dulu kandungan pemakanan & sukatan karbo hehehe
so hasilnye alhamdulillah BSP aku ok.. n yg penting bby ok..
berat aku je yg turun sikit.. x pe la kan slim sikit t..
susu pun aku minum susu HIGOAT je.. bukan pe tue je yg ok aku minum, lagi pun baguskan susu kambing ni,
boleh menyeimbangkan kadar gula dlm badan.. 
so far sume ok lagi.. memula tue mmg susah la sikit kan, lapo je memanjang..mkn cm x sedap je sume hehehe
lelama ok alhamdulillah tekak ni dh terima.. aku banyak gak gugel kt tenet pasal GDM /diebetis ni,
selain follow pw doc ckp ..aku suka ke 1 blog nie..pasal diebetis.. yg bestnye dia de resepi tuk diebetis..
juga bertanye pada mereka2 yang berpengalaman..

6/4 lepas aku g le checkup..dedo le juga ati nie..alhamdulillah sume ok.. cuma nurse ckp protien plak tinggi 
so kena la kurangkan.. pas tu jumpa la doc siti.. bising dia sbb berat aku turun hehehe.. doc ckp.. awak ni kontrol sgt mkn ye.. kita x nak ibu2 mengandung lapar ye.. baik doc..
then scan bby.. takut la berat bby kurang gak kan
dlm ati doa bby ok
scan..alhamdulillah bby ok.. berkembang ikut scadule..
dah berat 480 g.. sume ok ..kt dalam.. n nanpak bby gerak2 hehehe comelnye dia..
skrg nie aku pun dh masuk 5 bln.. alahmdulillah dah rasa dh pergerakkan bby walaupun x kerap sgt sbb bby kecik lagi
mmg beza dr Arwah Adif dulu.. yg nie mmg rasa dia gerak.. myb dulu Adif x kuat sbb mama x tau mama de GDM..

teringat plak masa aku g jalan2 kt kedai bby.. tokey kedai tue tanye aku bila due..
aku ckp lama lagi bln 8.. 
tokey tue wat muka pelik plak.. 
i ingat u dh nak bersalin.. u x g check hospital ke.. kembar ke apa ke
aku jwp la.. dh i mmg g specialist hospital..  n dlm ni ade sorang je.. lain2 sume ok
pelik beno dia tgk perut aku yg besar nie hehehe
lantak la.. janji bby sihat kan..
doa aku, hope bulan2 akan dtg bby dlm perut ni.. sihat.. n selamat.. amin..

long time no see..

lama gak aku x mengupdate blog aku ngan entry2 baru.. bukan pe sedikit kemalasan melanda.. hehehe.. so ari ni kerajinan pun datang, nak kata byk entry nak tulis x gak.. berkisar pada hidup aku ari je2 hehehe... 
so continue la ngn entry first nak cite pasal pertunagangan adik aku yg lepas.. adik lelaki aku.. btl2 bwh aku..
 yg kawin ari tu bwh dia..
 x pe le kan lelaki ni org kata makin lama makin tinggi saham hehehe.. 
cm Anuar Zain le ... hehehe
sebagai akak dia satunye aku le yg mengubah-gubah hantaran tuk dia.. 
amacam ok x gubahan aku hehhee.. aku guna bunga plastik je.. sbb kalai guna bunga idup layu la plak kang hehehe.. 2 minggu aku siapkan 7 hantaran .. balik keje wat la sikit2.. 



aku wat simple2 je.. dia kata cantik.. hehehe 

nie antara pic time g meminang kt puchong.. umah nenek tunang dia.. 
tunang dia nama SHILA.. hehehe cantik x hehehe aku tgk dia cm ade iras2 muka fida..kan2..
ramai gak yg ikut, 9 keta la gak.. makanan pun sedap2 hehehe..





ngan satu2nye anak buah aku.. tgh baca doa hehehe


adik aku ngn tunang dia..

nie si ANIS ngan ayah dia..geram je tgk dia.. hehehe

layan pic2 k.. hehehe... semoga adik aku n tunang dia selamat ke jinjang pelamin, n selamat menempuhi alam pertunangan.. amin

Wednesday, February 16, 2011

baby progress 13 week 5 day

my unborn bby 13 weeks 5 day 
alhamdulillah.. pegi checkup 12hb ari tue.. everything in my tummy is ok..
baby pun ok.. 
xtive.. jap dok tgk atas jap dok tgk bawak hehehe.. 
alhamdulillah..
cuma mama dia je x ok.. doc suspect takut mama dia de kencing manis je huhuhuhu
8.1 huhuhuhu..
so pe lagi doc ckp mama dia kena jaga pemakanan..
no more sweet2 ok..
kurangkan pengambilan nasi lau boleh ganti ngn beras yg kurang kanji
batter beras pre brown rice.. or taj mahal kan hehehe
buah2 pun lau manis2 jgn mkn..
no more susu anmum..
so kena minum susu low fat jer..
dutch lady la.. x pe sedap..
my huby la jd pemerhati.. hehehe 
sume dia x bg mkn lau dia rasa benda tue manis.. 
boleh kurus mama hehehe
so next month after huby balik dubai kena g wat ujian MOGTT..
kena minum air gula ... very de manis..
hope sgt2 kadar gula time ujian tue dh turun
doc risau kan bby.. 
mama pun risaukan bby
jumpa doc siti 26 hb march nanti.. 
for detail scan.. lg mama bedebar2..
hope sume ok.. bby pun oklah hendaknye..

Friday, February 11, 2011

kasih sayang seorg suami...

lama x update blog.. x de entry nak coretkan..
sejak2 berbadan dua nie, 
cepat letih.. 
mengah2.. 
mabuk pun de sikit2.
mengandung kali nie, aku rasa mabuk lebih sikit dr 1st pregnancy
x pe.. janji bby sihat..
pengalaman lepas buat aku troma sikit tp kena kuat kan..
cayok2...
alhamdulillah.. huby memahami keadaan isterinya yg kurang sihat..
mabuk mengandung..
melayan karenah aku.. tq huby..
semenjak mengandung nie .. aku ade alahan plak..
mcm2 x lalu makan, bau ikn grg x leh.. itu x lalu, .ini x lalu.
nanti muntah2 aku
ikut mood plak tue hehehe
dh beberapa ari ni huby la yg masak.. hehehe
nk wat cm ne.. aku x lalu.. boleh jd lemah longlai aku huhuhu
naseb la x slalu cm tue 
ari nie aku rasa penant sgt, letih, mengah2.. balik keje tggu ADA..
bdk nk blajar jahit baju.. tp memandangkan aku x larat aku suh dia dtg ari senin..
pastu aku pun rest kt bilik.. smpai tetido..
huby balik tgk aku baring cm penat.. rehat2 jap..
dia terus masak.. 
hehehe.. sedap gak dia masak.. 
ikan tongkol grg, petai n bayam tumis air hehehe.. not bad..
tq huby.. sayang huby..
esok pg2 nak ke hospital tuk monthly checkup.. hope sume ok.. 
amin.... 

Saturday, February 5, 2011

Chines New Year

Slmt tahun baru cina wat sume rakyat Malaysia..
cuti 4 hari aku..
best gak CNY tahun nie..
malam CNY tue kami wat bbq..
adik2 aku sume balik..
akak ipar n anak buah kesayangan ..
pun ade.. cuma x de.. abang aku je
sbb dia x dpt cuti..
esoknye aku g umah sppu huby yg kawin ngn Chiness..
best dpt angpau tuk anak buah aku..
mkn tghari n YI SANG...
.. kita kn 1 Malaysia..
cuti CNY aku duk umah je..
bosan je sbb huby balik Kelantan..
huhuhuhu
aku x dpt nk ikut..
sbb 1st ialah aku risau ngn kandungan aku sbb nak jln jauh.. 
pengalaman dulu wat aku jd truma hehehe
2nd aku kena keje ari isnin n huby plak cuti smpai selasa..
so x dpt la nk ikut..
hope huby ok..
aku risau sbb doc suspeck dia de drh tunggi plak
dah pesan kt dia jgn mkn 
daging..  sbb kt kg wat kenduri akikah tuk anak spupu huby yg baru .. baru 1 sbln lebih..
sonoknye.. kan..

sikit pic bbq CNY hehehe

ayam blackpaper bbq hehehe




lokan.. 

Saturday, January 29, 2011

Rombongan meminang anak dara Suhaimi Meor Hassan

assalamualaikum sume..
hari ni aku keje amik halfday je..
sebabnye bosan hehehe..
keje x de..
bos x de..
aku teringat huby aku nk g ikut rombongan meminang..
so aku pun nk ikut le hehehe
kawan huby aku.. kawan satu tempat keje dia dulu
AKID.. nama penuh dia aku x tau hehehe
hensome  bdknye.. comelnye dia senyum hehehe
skrg keje kt KFC berpangkat la gak
slalu la dpt mkn kfc free hehehe..
dia dulu becinta ngn bakal cikgu..
bila kena posting kat sabah..
cikgu tu minta putus sbb dia jumpa pakwe lain
lama gk dia becinta.. nak wat cm ne kan
X DE JODOH
pastu solo..
lama gk menyolokan diri
x lama jumpa la awek nie..
memula dia x tau awek nie anak Pak Suhaimi Meor Hassan
akid nie suka lagu "kalau berpacaran"
dia pun nyanyi..
awek dia kata tu lagu ayah dia
hehehe
so hari nie selamat lah sudah Akid bertunang ngan anak dara Pak Suhaimi Meor Hassan
aku pun x tau aku nk g umah pak Suhaimi ni
rombongan sampai dlam kul 3 ptg
majlis yg serba ringkas..
aku tgk gak bapak tunang akid tue.. tp x perasan pun
dia tue Suhaimi meor hassan hehehe
lainkan kt tv ngn reality hehehe
pas makan kami balik..
makanan dia sedap alhamdulillah
even majlis yg sgt ringkas.. tp sume selamat amin
dlm keta huby aku tanye
kenal x bapak tunang akid tue
sape...
tue la Suhaimi Meor hassan 
hehehe lor tau td aku suh dia nyanyi hehehe
x pe.. t kenduri besat aku suh dia nyanyi hehehe..


ni la kwn huby.. AKID..
bby tue lg comel.. 

pasangan dua sejoli..


Suhaimi Meor Hassan, Anak dara dia( x ingt nama) Akid



Monday, January 17, 2011

15hb.. Alhamdulillah...

hari yang aku tggu dh tiba.. debaran makin memuncak..
cm AJL plak hehehe..
pagi aku dh siap2.. kul 9 kitorang g..
dlm perjalanan ..aku x abis bdoa hope kali nie nampak la bby mama ni scan..n hope sume ok
smpai SALAM kul 9 pg..
tgk x ramai org..n dh de tempat baru tuk jabatan nie..emm bagus.. 
lama gk nak tggu..turn aku.. sbb doc Siti lau check 1 pesakit tu mgg 15 minit lebih kurang.. oklah c de la lmbt sgtkn..
kul 11 turn aku.. masuk..
"eh.. besar dh perut awak".. "alhamdulillah rezki awak cepat"..
ingt g dia kt aku..hehehe
check2. scan time..
ikut kiraan last cik P aku dh 13 minggu..
doc siti scan..wah dh nampak.. jelas.. hehehe
even baru 9 weeks tp dh membentukdah..
tgn, kepala, kaki.. n nmpak tgn dia dok gerak2.. 
Ya Allah.. terima kasih..
yg bestnye 1st time hubby tgk scan bby hehehe.. sblm nie dia x ikut lau scan
kt hospital niedia ikut.. sbb selesa sikit hehe doc pun ok sgt2

my unborn bby.. 9 weeks 4 days
doc siti kata..
meerupai daging yg digigit ..
begitulah seperti yg di sebut di dlm Al-quran..

pastu.. doc siti suggest aku tuk amik supliment yg byk.. 
2 je wat sementara nie.. 
sbb takut kejadian dulu berulang.. 
1 supliment tu doc siti yg beli so ade diskaun.. after diskaun RM 180.00
x pe yg pnting bby sihat.. supliment tue tuk meningkatkan sistem imunisasi aku.. 
walaupun agak mahal.. sebulan RM180.00 aku x kisah..
1 g supliment tuk mncairkan kepekatan drh.. 
aku x phm gk sbnrnye. then hubby terangkan..
lau darah pekt sgt jntung bby x leh nak pam drh ..
oooo.... phm2.
hehehe..
then Doc siti  ckp dia nak kaji drh kt area rahim.. tkt2 de jngkitan ke pe ker..
x kisah la..jnji sume ok..
pe2 pun thanks to Doc Siti.. aku cukup puasti .
pas tu dh siap pe lagi erut dh lapar tahap pe dh nie.
so mkn kt restoran mukmin..
then balik..


AHAD
pagi2 aku dh bgn .. bukan sbb nk g jalan2..
tapi sbb ade misi SEMBUR NYAMUK..
notis ckp kul 7 pg.. apa d kul 7 pagi hari ahad.. plak tue.. org tgh syok smbung tido .
tup2..kul 6 30 diorg sembur cm hampeh jer.. ckp kul 7 ..
kelam kaabut aku bgn.. off air-cond.. terus kuar umah.. adik2 aku plak pakat tido jer lntak korng la ..jadi nyamukla korang hehehe..
aku x leh thn asap ubat tue..n of course risau effect kt bby in my tummy nie.. so hubby ajak pusing2 smbil cari breakfast..
ptg aku riadah kt Taman Tasik Alam Impian..wah dh ramai orang
n Bnyaknye layang2.. hehehe







Tuesday, January 4, 2011

cuti semalam..

bestkan bila pasukan harimau malaya kita menang.. 
PM kita umumkan cuti.. so.. jom jalan2..
3 hari kt umah aku abiskan ngan jalan2 ngn adik2 n my hubby
my hubby la bawak jalan2..
lg pun baru dpt gaji kan hehehe
on friday kitorang x kemana.. duk umah jer..
kemas umah n rehat.. 
malamnye g care4.. shoping barang tuk adik2 aku nak masuk sekolah..
beli kasut mak.. 
beli kt XES.. wah best tgh sales..
beli 1 percuma 1..
dapt la adik aku sepasang hehehe.. ingt nk bodek mak hehehe
adik aku yg dpt hehehe..
mlam tue aku blanja mkn hehehe.. sekali sekala mkn kt luar..
esoknye cadang nk ke PPUM tgk spupu hubby dpt bby new year hehehe
x jd.. so kitorang jalan2 ke putrajaya.. bwak adik2 aku dua orang nie..
hubby aku praktis amik gambo.. org baru amik kursus kan hehehe


sume pejam mata sebab cuaca panas hehehe aku je x sbb nyorok balik tiang hehehehe

cuaca mmg panas bekerut2 aku huhuhu.. see my tummy hehehe

adik2 aku yg koya


x dpt nk amik pic banyak2 sebab cuaca panas terik.. huhuhu x bleh thn .. n putrajaya tgh wat renovation.. so dataran tutup hemm x best.. 
hubby aku je la bz amik pic dia hehehe.. aku x larat nak jalan-jalan hehehe

pas tue tingin nak ke Taman Botani Malaysia kt Shah Alam.. 
pujuk hubby baru nak g hehehe bukan pe nak g umah 4 musim jer hehehe 
skrg kn musim sejuk..







mmg sejuk.. hehehe tue la x pakai sweter.. hehehe.. cuma ramai sgt umat manusia.. dpt masuk kejap je huhuhu
x pe lah nanti g lg n myb nak g genting plak hehehe..
letih dh ari ni.. balik umah..
sambung plak esok hehehe
ahad aku g PPUM.. tgk bby comel.. 
mmg sgt comel geram jer.. x ingt plk nama dia hehehe
ni 1st putri spupu tu.. dh dua putra sblm nie.. 
bby alhamdulillah sihat.. mama dia pun sihat.. 
then kitorang merayap kt AMCORP Mall..
pusing2 x de benda pun ..
pas mkn hubby ajak g taman tasik kt ALAM IMPIAN
so lepak la situ..
ramai gk la org tempat baru pun.. sonok tgk org main layang2.. 
aku dh x larat nak jalan2 so duduk je la tgk org..
n hubby aku mana tah g snap pic.. hehehe



ni bukan burung.. ni layang2..



antara arca yg ada..besar arca ni.. 
byk pic menarik n arca2 yg cntik2 kt sini.. x sempat nk amik pic byk2 sbb dh petang..
so bila weekend bleh la dtg sini lepak2.. joging ker, ain layang2 ke mancing ker..

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget