Wednesday, December 29, 2010

tag as blog yang shomel.. hehehe

 dah lama dh kena tag nie cuma x berkesempatan nak post..
so ari nie ade masa.. tq tuk cik moon sbb tag cik sue hehehe

cik sue tau blog cik sue chomel hehehe..
tima kasih ... 

3 words to describe si dia..
kelakar.. baik.. chomel.. caring.. pandai memujuk.. hehehe 

3 words describe urself
me.. chomel gak. rajin..hehehe .. ramah.. (ye ke..heheh).. baik ati juga..

anda selalu masak?
yup.. mesti la.. sbb aku masak sedap heheh(puji diri sendiri ).. n my hubby suka aku masak.. 

tagged 3 blogger yg chomel n sweet..
sape ek...


bola.. harimau malaya vs indonesia..

minggu nie kita bz pasal bola .. 
teruja gak aku hehehe walaupun x minat bola.. tp kali nie jd minat sbb bnyk kontrovesi hahaha..
malam ni harimau malaya akan menentang indonesia..
aku harap malaysia menang 3-0 pun ok..
sorry too say.. indonesia kena terima hakikat..
kalah menang adat permainan
main dgn bersih 
terutama penyokong indonesia jgn teruja sgt ..sampai nak sabotaj pemain Malaysia
ini tidak ADIL!!!!!
bila kena batang idung sendiri tau plak marah..
sikap agresif diorg nie mmg menakutkan 
huhuhuhu..
sape yg start dulu kan..

aper cer hahahaha.. aku gelak tgk gambar nie


nie aku amik dr abg nara..

nak full story baca kt sini
http://beautifulnara.com/harimau-malaya-sudah-bersedia-dengan-cermin-mata-hitam-untuk-menentang-pancaran-laser-indonesia/

jom malam nie kita tgk bola....Malaysia boleh.. !!!


Wednesday, December 22, 2010

nothing...

x de ape nak tulis.. 
sbb letih plak 2, 3 ari nie..
byk lak kojo kt opis..
1 yearnye bil suh aku keyin n wat acc.
byknye bil2.. 
everthing need to be done b4 next year..
kena wat sume.. sbb sblm nie aci ade je
x de failing.. so byk2 koje den huhuhu..
2 compny lak tue huhuhu 1 bumbung.. 
sok kena wat tuk bengkel..
failing bil2..
wat acc..

ari nie pun x dpt anta mak  naik bas
sian mak.. mak balik kg.. biase anto sampai naik bas or sampai kg
mak naik bas sorang.. alhamdulillah mak pun dah sampai dgn selamat
risau gk ngan bas2 nie.. cam takut2 plak nak bg mak naik bas
ye lah.. baru2 nie de nahas ngeri melibatkan bas..


Tuesday, December 21, 2010

lagi tragedi ngeri kemalangan bas


berita harian
hari ni kita sekali lagi di kejutkan dengan kemalangan ngeri yang berlaku di simpang pulai.. 
di mana melibatkan 27 org maut dh selebihnya cedera..
bas dua tingkat , bas persiaran dr cameron highland.. 
x habis lagi sedih dengan kemalangan bas ari tue.. kan..
rasanye tahun nie banyak kemalangan ngeri yang meragut banyak nyawa melibatkan bas..
aku nak story banyak2 pun sedih.. 
tgk kat berita tv td.. pun dh ngeri..
menurut berita harian..kemalangan ini merupakan yang terburuk negara,
lau korang baca paper arinie ade rasanye,
n lau kowang tgk tv, berita mlm td ade gak.. 
hope pas nie banyak pihak berwajib dapat mencari penyelesaian ..
bg mengurangkan xcident..
mungkin tahun2 akan dtg kurang kita dengar kemalangan2 ngeri mcm nie..
pe pun andainya di takdirkan begitu..
kita redha..
al-fatihah buat mangsa kemalangan..
takziah jua untuk keluarga mangsa excident..
semoga yg berlaku menjadi iktibar untuk kita semua..

Monday, December 20, 2010

letih plak ari nie

hari nie aku cm biase g keje kul 9..sampai2 x bukak g..
lepak umah mak jap hehehehe..
haiya.. kul 10 baru buka.. tue pun bdk2 je bwk kunci opis hehee
x pe lah .. tau td aku sambung tido hehehe..
ari nie byk keje gak nak wat.. 
letih juga la.. ngadap pc sehari suntuk.. a..
dengan hujan sepanjang hari, aircond g.. mmg wat mata ku nak pejam jer.. lambatnye nak balik
aku balik lambat sikit sbb nk siapkan acc..
kul 6 aku balik..
masih hujan lg malam nie.. so tido awal..
aku sampai terlupa award baru 
hehehe award lg.. tq
pada..telaga putih sbb bg award..


Saturday, December 18, 2010

alhamdulillah.. pelangi dh muncul kembali



ari nie aku amik 1/2 ari je keje.. 
hubby dh janji nk g klinik.. n ari nie pun aku nak tau keputusan doc..
aku bedebar gak nak tau jgn la de pe2..
so .. melilau cari klinik..kebanyakkan dah tutup.. 
so.. last2 g juga la klinik noor hajar kt 18 tue yang buka n ade scan
ni lau doc tue x scan gak mmg aku paksa dia scan hehehe 
pegi2 naseb baik x de org ramai.. kejap je x yah tunggu lama2..
doc ari tua gak aku jumpa x pe lah.. hope ok lah..
so amik urine test.. 
masuk2.. dia pelik tgk aku.. nape perut awak besar hehehe 
perut saya mmg cm nie.. dulu masa 1st pregt pun cm nie gak.. cepat sgt naik hehehe di tambah dgn lemak2 tepu yang ade..jd nmpak besar ler

doc-' memula saya pelik tgk awak, awak kn dh mengandung nape nak check kompem mengandung ke x"
aku-" 2 minggu lepas dh dtg check tp doc ckp x de -ve n suh dtg balik after 2 week"
doc-" checkup ngan saya yer"
aku-"ha ah"
doc-" ok.. kat kit test nie mmg nampak terang sgt ..so awak mmg pregt la cuma nak tau dh bape week "
doc-" nak scan ker..ari tue saya x scan yer"
aku-" nak la doc"
scan2..cari2.. x nampak lagi my bby huhuhu..
doc-" masih kecik sgt nie.. sbb tue x nampak.. myb dlm 4 week.. baru awal sgt so x nampak"
doc-" awak mmg dah mengandung.. tp masih awal.. so nanti dtg balik tahun depan (bln 1) kita scan lagi"

 so aku n hubby pun setakat nie puasati juga la.. x pe  lah betul a doc tue awal kot.. so next year la aku tggu hope pas nie scan dh boleh la nampak my baby.. 
hubby bertambah happy pas doc mengesahkan nya hehehe aku pun happy juga alalaalala..
syukur kepada Allah..amin
kawan2 doakan yang terbaik yer.. x sabar nak tgk bby dlm perut hehehehe..

more about bloglarian.. kini di fb

aku pun x de entry baru nak tulis so jalan blogwalking.. singgah kat bloglarian .. jumpa la entry baru nie.. pendaftaran autoping kt fb.. so join je la..hehehe.. try the best hehehehe..


aku dh pun like kt fb hehehe
kowang lau nk join or nak tau click je sini

keburukan bloglarian ..
setiap benda tue ade kebaikan dan keburukan.. cm tu gak bloglarian nie..memula aku malas nak bukak sebab lambat nak loading .. aku x pham sgt ape tue bloglarian hehehe..

kebaikannyer..
menambahkan visitor blog aku hehehe follower juga bertambah.. 
bermakna traficc aku bertambah hehehe 
kawan aku bertambah.. best2..

ok sampai sini dulu jumpa lagi di lain entry ..selamat mencuba..

Friday, December 17, 2010

tq cik ayda

terima kasih tuk cik ayda.. sebab ajar kak sue wat mistery linky
senang aku nak berblogwalking & jejak kengkawan blogger..
 baru je dapat buat ari nie .. baru bape blogger cayang join link hehehe..



pastu aku baru berkesempatan amik banner blog larian aku kt umah bloglarian..
aku berumah no 136.. hehehe boleh la.. nak no.1 x dpt la .. 
aku baru jer nak belajar2 hehehe.. 



tomorrow aku nak g klinik tuk wat check kompem kan aku pregnant
doakan aku doc esok baik2 & x de pape prob k..
seriau gak nie .. 
sok mintak 1/2 day so ptg baru g klinik.. 

Thursday, December 16, 2010

award.. yang ke - 2..



wah ari nie dapat award lagi..
thankz wat cik ayda
cik ayda yang cumil n baik ati hehehe..
keep in touch cik ayda..

letih.. tapi best..

1st day masuk keje ..hehehe
x banyak keje kena wat.. 
pagi kena wat rekod tuk student praktikal
then bos suh watkan blog n facebook 
hehehe,.. bagus bos nie.. suka..suka..suka hehehe
so 1 hari mengadap pc jer.. 
dan akan berterusan la aku mengadap pc hehehe 
bos bagus.. keje pun x kelam kabut..
company kecik je kan..
tp aku tgk ade daya maju company nie..
cayok2.. cayok2..
so.. esok 2nd day keje plak hehehe..

balik keje kul 5.00..
sampai umah kul 5.05 hehehe cepatkan..
letih juga la.. rehat2.. tetido plak hehehe
bgn hubby dh balik.. sayang hubby kt aku hehehe..
dapat la kiss kt dahi hehehe .. i love u hubby..
bgn masak tuk hubby n aku ler juga..
masak ayam & ikan panggang hehehe cicah air asam ..
sedapnyer.. 
pastu bawak mak g mydin mak nak cari baju sekolah & barang sekolah tuk adik..
so jommm g shoping hehehe

pastu balik umah.. tgk pc lagi hehehe
buka facebook n my blog.. ramai juga pengunjung..
thankz sume i love u all & also dapt award lagi..
wah bestnyer.. 


Wednesday, December 15, 2010

alhamdulillah.. permulaan yg baik..

semalam jiran aku dtg.. 
' akak.. nak keje x'
'keje pe'
'kerani je'
'kt mana'
'bengkel sebelah ni'
'ok gak tue, akak pun bosan2 gk ni'

memula tue pk gak nak g or x.. hemm
all guys kt situkan
emmm hubby kata g je la dekat je jalan kaki x smpai 5 minit pun..

so pg ni cm malas jer.. dh lama den x kojo hehehe
boleh ko den kojo ni
cayok2 sue ..
so naik la opis baru diorang..
opis baru buat sblm nie cikai2 jer
pas dah dpt dak2 praktikal tue wat opis
bagus la perniagaan makin berkembang.. dh maju dh ..
orang melayu kita gak..bagus2.. 
naseb org melayu gak nak la aku keje hehehe

masuk kena tggu bos, mengajar dak2 praktikal.. emmmm
30 minit kemudian ..
bos: awak yer
aku:yer

sembang2.. bla2..bla2..
bila bleh start..esok pun boleh 
ok kul 9 awak dtg ..ok bos 
hehehe ..  

balik umah nie kena mentelaah balik buku2 aku 
lama dh tinggal.. 

myb ni pun rezki bby dlm peyot mama nie..
mama pun x lama keje tggu bby kuar ..jer hehehe
bos.. ok jer .. lumrah la tue kan.. if boleh countinue bagus gak..if x ..
duk umah la jaga baby hehehe
 tomorrow.. keje.. hehehe..



Tuesday, December 14, 2010

hati-hati terkena

baru je tadi terima 1 sms.. pelik je bunyinyer..cm nie la lebih kurang

"ni p'cik guna kad orng, tolong isikan p'cik top up RM 30 di number baru p'cik ni nom dia 0128105169, pasal p'cik ade kes di balai polis'" 
sender +6285255841691...

tah pe2 tah.. hp aku pun x bertopup. nak mintak top up plak
dh tue nak ke balai
'pakcik g je balai.. pinjam tepon balai tue .. x pun suh abang2 pilis tue topupkan'
hehehe..

ni antara  respon kawan aku kat fb..




korang cm ne plak.. 

bonsai mak aku..

gud moning all.. 
breakfast pe pagi nie...pagi nie aku n ke kedai beli ayam, sayur n bahan2 lain tuk masak nanti..
lalu depan umah bonda aku..
alamak..bonsai mak aku.. sian bonsai2 tu..
dh layu2 dh.. bape lama agaknye x bermandi air huhuhu
gerenti lau mak aku dpt tahu nie mau dia jadi godzila
hehehehee
membebel la nanti mak aku..
Allah.. sian bonsai2 tue.. 
daun dh kuning2.. tanah dh merekah 
aku pun dengan baik hatinye menyiram la bonsai mak akunie
hope bonsai tue segar balik..
adik2 aku nie pun x siram2 pokok bunga mak aku hemm sampai la depa sume balik kg cuti..
mak aku bela bonsai nie ikut umur adik aku ..yang last 3 org..bujangan hehehe

1. 13 tahun
2. 15 tahun
3. 19 tahun

sayang mak aku kat bonsai dia.. lama nak bela..
susah la kot nak bela bonsai nie.. 
tue la harta tuk adik2 aku hahahaha..
kenangan tue tau.. pemberian mak..
sape nak bagi kan.. lg2 mak yang bagi..
aku x de mak belakan pokok bonsai..
sebab aku pun dh mcm bonsai hehehee
mak aku minat bela bonsai masa adik aku yg ke 6 tue la.. 
sebab abah aku dulu rajin bela bonsai
mak pun follow jer..
tue pun kenangan gak.. kenangan mak ngan abah..
abah je x tau huh..!..
luar je ckp benci.. dlm hati masih sayang..
aku phm sume tue.. perjalanan hidup dh mcm tu.. redha jer..
pe pun mak..

KAMI SAYANG SANGAT KAT MAK
WE LOVE U SO MUCH.
ITU HARTA PALING BERHARGA YG KAMI ADA..

Monday, December 13, 2010

pasal pe lak nie

pagi sume..x de benda nak coret2 sebenarnya..
dr petang semalam.. xchange nuffnang x kuar..
pasal pe lak nie.. 
korang yg de xchange nuffnang alami x pe yg aku alami.. 
x dpt la nak berblogwalking huhuhuhu..
kepada en.nuffnang sila perbaiki masalah nie
hehehehe.. 

rindu plak kat mak aku.. dh seminggu dia balik kg
tinggal aku ngn hubby je.. sunyi benar
adik2 pun x de.. hemm
sape nak ajak borak2.. nak ajak g kedai heheh 
nak ajak gaduh .. sape nak di marah hehehe
nak tggu baby dlm perut nie lambat lagi hehehe

pagi nie breakfast nasi lemak.. 
x sedap nasi lemak nie.. huh..
dh x de bedal je la.. korang sapan pe pagi nie..

Sunday, December 12, 2010

sabar.. wahai kawan2..

sape yang x nak anak kan..
bila masuk facebook.. masuk page kegemaran aku.. 

ramai gak yg mengadu kawen blm mengandung2 lagi 
ade yag baru 6 bln kawen, 
9 bln
setahun.. 2, 3, 4 n seterusnya
bukan nak marah tp.. jangan cepat sedih, terasa..

'saya dah berumahtangga 6 bln tp masih belum pregt/ saya dah menunggu setahn tp blm de rezki cm ne ni.. tlg saya.'

ayat2 yg selalu aku dgr.. 

SABAR..SABAR..SABAR..
biar pe orang nak kata.. belum rezki kita.. kita sape nak menentukan..dan mereka sapa nak menghakimi kita
bagi yang baru kawen jangan sedih.. fikir lah.. masih ade lagi orang di luar sana yang bertahun2 kawen
tapi belum ade anak lagi.. kalau diorang boleh sabar x kan kita x boleh.. 
aku bengang gak.. dh cam putus asa je bunyi mereka2 nie..
pengalaman mengajar aku..
 tu aku kadang geram ngan yg baru2 kawen nie.. SABAR ye dek non..
Allah tu ade.. kalau Dia kata KUN FA YA KUN.. maka mengandunglah.. lau x tggu je la
 contohnye semalam aku g care4.. 

hubby aku g join insurans takaful.. so ejen ni.. pasangan husbnd n wife
story mory.. diorg lagi lama tggu
12 YEARS
alhamdulillah baru je dapat rezki..
so dia nasihat.. x pe baru g.. baru 3 tahun hehehe
so kami x kesah.. 
tabik kat psangan nie..
contohi lah mereka..
pekakkan telinga lapangkan dada..

masih ade ramai lagi yang senasib dengan kita malah ade yg lebih teruk..
menunggu sekian lama, pastu mengandung.. tap Allah bg pinjam jer kejap..
x sempat pun nak tgk baby.. lagi sedihkan..
jangan pk kita jer
kadang orang cakap .. 

'x pelah merasa gak mengandung dari aku x merasa langsung'

hallooo kawan..
korang x rasa pe yg kitorang rasa.. lagi pedih dr x mengandung.. jangan cakap cm tue nanti Tuhan bg cm tue baru korang rasa.
.memang la merasa.. tp sedihnye berganda
jangan mintak yang cm tue.. belum rasa belum tau.. 
saat tue.. memerlukan emosi yg kuat , semangat yang kuat, perlu tenang.. 
macam2 lagi.. korang kena bersedia dgn pertahanan diri..silap2 boleh meroyan.. 
betul ke x aku ckp
sbb de kawan aku gak cm tue even dia kehilangan 2nd baby.. susah untuk dia melupakan
makan tahun tau..
berkata2 itu mudah.. bila dh merasai baru tahu.. 

aku kagum dengan mereka yg pernah mengalaminya.. especially yg bertahun menanti tp Allah pinjam je kat dia.. semangat mereka aku kagumi..
bagi kengkawan yg belum de rezki lagi jangan mudah berkata.. 
kau dah merasa aku x merasa.. 
sebab peritnya korang belum rasa.. jangan mintak mcm tue..
n bagi yang belum ade rezki jangan mudah putus harapan, jangan sedih2
ade sebab kenapa Allah masih belum bagi kita rezki..
dan ingatlah kalau kita susah masih ade lagi yang lebih susah dari kita
sesungguhnya.. kesabaran itu membawa berkat...

bagi orang2 di luar yang banyak mulut.. jangan mudah berbangga dengan apa yg kamu miliki..
jangan mudah menghakimi seseorang..
apa yang ada pada kita hanyalah pinjaman semata
ingatlah andai Allah tarik balik sesalan tiada guna.. jagalah kata2 anda
dan ingatlah.. kami manusia biasa..Allah menentukan segalanya..



part time hubby ...

my hubby memang minat amik gambar.. so sekarang dari minat dah jadi part time dia..
oklah tue wat duit lebihkan..di samping mengisi masa lapang.. so sesape nak amik hubby aku tuk amik pic wedding or majlis2 pe bleh la contact aku or hubby aku.. n boleh gak g kat blog dia..

blog part time hubby


korang boleh click kat blog list I..


Saturday, December 11, 2010

takziah untuk aunty dewi.. semoga tabah.. & redha

semalam mak teefon
"kak.. bik dewi dh besalin, tp anak dia meninggal"
"innalillah.. sampaikan salam pada bibik"
 bibik is aunty in jawa hehehe

takziah buat aunty dewi yang baru kehilangan anak dia
sume tue dh tertulis..Allah lebih sayangkan dia
& redha lah.. sebab dah pasti anak itu menantikan kita di sana
buat aunty dewi.. semoga tabah n redha.. bersyukurlah.. kerana kita  di uji oleh Nya

aunty dewi pregnant twins.. sepasang..
satu berita yang gembira.. & sejarah juga dlm my family 
sbb 1st time pregnant twins nie
even dh ade 4 cahayamata.. yang bongsu dh masuk tadika
so kelahiran kali ini pasti di nantikan
bagi aunty .. pregnant kali nie teruk juga
sebab dia mengalami mabuk yang teruk
x leh turun dapur.. x leh masak..
x leh bau masakan
x lalu makan.. 
minum susu jer..
baring jer
kesian juga tengok dia.. kurus sgt & lemah..
naseb baik anak2 dia boleh harap.. even 3 bujang & 1 dara
sume tolong jaga mak dia
and husband aunty gak..
 tapi sayang.. kegembiraan nak dapt twin x lama
bila masuk 3 bln pertama
aunty keguguran.. &.. masa tue dia x tahu dia pregnant twins
so dia ke hospital untuk DnC..
bila sampai hospital..hospital sabak tolak ke hospital teluk intan
 sbb 1 je twins yg gugur.. 1 lagi selamat
kat hospital la aunty tahu dia pregnant twins
so ke hospital teluk intan la..
doc cakap x leh nak Dnc sbb yg 1 lagi twin hidup 
so kena tggu dia keluar sendiri.. & doc akan pantau selalu
so balik la aunty.. so bleding la dekat 3 weeks.. sian dia.. sedih aku tgk
so rutin dia kena ulang alik ke hospital setiap bulan or minggu
sebab.. sepanjang pregnant nie dia selalu bleding.. 
seminggu ok seminggu bleding
dah sampai kering dh aku tgk sedih betul
naseb la aunty aku nie kuat..
sebab dia selalu bleding ialah.. uri twins tue melekat.. so selagi itu dia akan bleding
so doc cakap tahan sampai baby 7 bulan
then kena c-zer.. n baby kena masuk inkubator
tapi sekali lagi Allah lebih sayang baby aunty
dh masuk 6 bulan lebih. aunty rasa nak bersalin dh..
so sampai hospital.. bukaan dah besar.. n dia pun bersalin..
baby boy.. tapi baby x dapat diselamatkan sebab terlalu kecil.. wayar x dapat nak masuk
baby pergi wat selamanya.. 

& baby boy tue dh selamat di kebumikan..
semoga dia akan mendoakan ibu & ayahnya


al-fatehah wat both twins..

aku turut merasai kesedihan itu.. sama seperti mana aku merasai dulu..

Thursday, December 9, 2010

al-kisahnye kali nie..

al kisahnyer.. 1st pregt dulu senang je detect upt.. n g klinik compem dh ade.. masa tu 7 week dh
al kisahnye 1st bby x sempat tgk dunia.. Allah lebih syg dia.. so redha.. amin tggu mama n babah kt sana k ADIF
al kisahnye.. 2nd pregt susah plak nak detect even dh 40 hari lebih 'cik p ' x dtg g.. 
al kisahnye.. 2nd pregt masih belum compem pregt.. even dh dua kali g klinik
al kisahnye.. 2nd pregt nie pagi wat upt terang mlm wat upt kt klinik kabur..
al kisahnye.. 2nd pregt nie menduga aku.. hope 3rd checkup wat hati ku berlagu riang..

Wednesday, December 8, 2010

ade ke x de nie..

 aku keliru, was2 n ragu2.. 
tapi naluri aku kuat mengatakan aku pregt
nape doc sume cm nie.. 
tadi baru je g klinik, g klinik zulkifli plak
doc ckp line 1 kabur so tandanye positive weekly (positive tp lemah) so 50-50 jer
adoi.. cm ne nie.. ade x nie doc..
dia tetap kata positive weekly.. 
ye la .. ye la..
so dia kata masih awal.. sbb baru sbln lebih je period x dtg.. so 50-50
hemmm aku bg tau dia aku dh wat upt kt umah n pagi dua line yg clear
kt klinik kena wat g..dia x scan gak sbb dia kata x nampak lg, lau nk scan gak boleh ikut 'bawah'
plak.. hai blm scan atas terus nak scan bawah.. hemmm
x pelah..
so dia suh dtg lagi 2 week check balik, aku nak g pagi la.. pg doc pompuan
husband pun yakin aku dh pregt sbb dia kata perut makin besar n bulat lain mcm
aku pun yakin aku dh pregt.. 
tp tue la probnye.. bila jumpa 2 doc yg 1st ckp x de, 2nd ckp 50-50
3rd x tau g hehehehe
tp bila pk balik..
masa g klinik 1st tu ckp x nampak line
2nd g nampak line..tp 1 kabur
ade perkembangan tue
so nk tggu yg 3rd plak hope dua line terang
sume klinik tue g malam
myb hormon mlm dah kurang kot..

AKU NAK BABY..
DOAKAN AKU KENGKAWAN TUK YG 3RD CHECK HEHEHE
nanti g 3rd check nak bwk upt hehehe


blog larian...


bloglarian...2
aku pun x bape paham pe bendanye nie
tq pada kak teratai sebab tag aku.. so aku pun join jer
just follow instruction.. hehehe
bloglarian nie tuk meramaikan blogger ke blog kita hehehe.
betul ke apa aku cite nie..
 sbb x bape pandai nak mengexplain pasal bloglarian nie korang bace la kat blog ni.
 
 aku nie memang suka ber blogwalking
sebab.. suka baca blog orang, nak tambah kawan, tambah pengetahuan macam2 entry adakan.. lain blog lain entry.lain blog lain design..penuhkan ilmu didada hehehe
 
aku pun nak tag kawan aku gak hehehe kowang lau nak join meh sini

to my friends







hargai mereka



morning sume and assalamualaikum..
dah breakfast ker.. breakfast pe pagi nie
x de menda nak masak pagi nie, just wat air milo n goreng keledek.. 
keledek tu balance ptg semalam yg x abis
makan pun sikit jer.. x leh masuk banyak
x pe leh diet sikit kui..kui..kui..

dua 3 hari pas abis kenduri, anak buah pun dh balik
mmg terasa sgt sunyi.. 
sebelum nie kedengaran riuh rendah
emm agaknye tue la yang mak bapak kita rasakan
dulu time anak2 kecik sume depan mata
riuh rendah.. hilai tawa.. bingit telinga pun x kesah
penuh rumah ngn anak2..
bila masing2 dh besar.. dh belajar jauh2, dh berumahtangga
sunyi rumah tnpa hilai tawa.. riuh rendah suara anak2..
tue yg duk temenung kt beranda mengenangkan 
waktu2 dahulu.. 
menanti kedatangan anak2 dn cucu2.. 
mengubat kerinduan..

baru aku fhm perasaan tue..
jd anak2 jgn abaikan mak bapak kita..
fahamilah pe yg diorang rasa
sbb esok kita pasti akak melaluinye jua..
hargailah ketia  mereka masih ada..

cm aku gak la.. dh biase ngn adik2
ruih rendah, gaduh2 kecik, gelak2.. mcam2 la
bila dh besar masing jauh.. dr 8 tinggal 7.. 6..5...4..3..2..
kat umah de g 2 org jer.. bosan nyer.. adik yg sorang dh kawen.. ikut husband
sok g sorang balik kelantan masuk U..
pastu nak kawen tinggalla yg sekolah g
tue pun lau de rezki next year nak masuk asrama 2..
sunyinyerkan..kena tggu cuti, baru bleh kumpul ramai2..



Tuesday, December 7, 2010

award..



tq very much to kak teratai..sbb bg award.. 
x sangka dapat award.. 
ni my 1st award
cantik ker blog aku hehehe
tq..tq..tq.. appreciate me
ni yg rajin nk berbloging nie hehehe
boleh ke dapat award g nie hehehe

sunyi umah

sunyi dh umah aku..
si kecik hazim dh balik umah.. 
pagi sebelum dia balik sempat g main2 ngan dia
pas nie mak ngah rindu la kat hazim
tggu ye bby mak ngah kuar t boleh main ngan dia hehehe
alhamdulillah.. dh 3 stick test aku wat
n result YESS..
terang.. terang..
so tq sume yg mendoakan saya
n pas bie xtvt setiap bln jumpa dctor la
x sabar lak rasanye..
boleh la pakai balik baju pregt hehehe
n yg kompem no klinik tue g.. huh sakit hati..

Monday, December 6, 2010

tension...!!!

tension betul la ngan doctor nie.. cm hampeh jer..
aku dh lama kn tggu saat2 cm nie yer la x de la excited sangat.. 
tapi de gak meletak harapan tue 
dh lama tggu CIK P x dtg2 aku wat la test sendiri.. 
memula tue tgk 1 naik secind lambt lak.. naik gak tapi kabur.. 2 kali aku wat.. result dia same gak..
so tanye la kawan2 kat facebook..
majorority ckp dh ade la tue.. yes!!!
so decide dgn husband nak ke klinik tuk mengesahan..
pas abis majlis kenduri adik aku..
malam tue g la klinik
g la klinik nor hajar.. cadang nak ke klinik lain.. tp malas lak sbb nak beli barang skali satu jln je kan
lg pun de scan kat klinik tue.. 
so g la.. lamanye nak tggu.. 1 pesakit tu mau 15 minit huhuhu.. 
sabor.. aku g skali ngn bakal adik ipar aku..
pas tu aku pun kena panggil..
aku masuk..
tgk doc tue cm dh tua sikit, women la.. pakai speck
tah x tgk nama dia hehehe 
mcm2 dia tanye aku..
period regular x.. penah mengandung x.. anak keberapa la
sume aku jwp ngn tenang hehehe cm spm lak
pas tue
" awak x pregnant."
tapi doc saya dh 2 kali test kt umah ade.. cuma kabur jer
" awak nampak x , doc x nampak..-ve"
dalam hati aku.. x nmpak ker kabur tue.. hish .. mmg sah dia rabun huh!
"so saya bg awak asid folic je mkn  org x pregt bagus mkn ni"
x pe doc saya dh ade kt umah.. saya mmg mkn ubat nie..

malas aku nak tanye byk2 kat doc tue.. cam x nak je wat test lain huh!.. cam hampeh
aku pun keciwa la n mmg geram ngan doc tue..
asal la ko x scan perut aku nie
cam poyo je doc tue.. ramai anak agaknyer
aku nie 1 pun x de g..
bagus sgt ker.. dia..

bengang !!!!!
pas tu sbb x puasati aku g beli test g.. 3 aku beli
baik umah aku test terus hehehe
hai doc nie mmg rabun ker or dianye tester yg x bagus
asal aku wat jer naik dua cuma kabur je..
arghhhhh!!!
esok paginye bagun pagi aku wat g..
yes!!!
dua line naik n terang.. 
hehehe 
tp aku jd konpius.. pregt ke x.. sbb dh g klinik doc ckp x pregt.. arrghh aku jd keliru plak
sue.. jgn stress t effect yg dlm perut tu..
so aku nekad next week aku test balik n nak ke klinik tuk compem..
n no klinik nor hajar again..doc cam hampeh!!!

naluri aku mengatakan aku pregt.. n time knduri sume ckp perut aku bulat semcm.. adoiya
hope kata2 itu satu doa..
n aku harap dpt berita gembira.. amin.. 
kawan2 doakan saya yer

sepanjang majlis perkahwinan my sister

layan... ok..

sepanjang pernikahan
kandid hehehe






sepanjang persandingan














my editing photo hehehe
















buat adik ki siti safina.. semoga berbahagia selalu..
pic sebelah lelaki x sempat nk upload t aku upload lau sempat

selesai sudah..

penatnyer.. letihnye ngantuknyer.. ingt nak update blog mlm nie tp mata nie nak tertutup jer huhhuhuhu..
so tomorrow saya update blog.. lega sgt2 sbb kenduri bejalan lancar.. n amin sume selamat..
byk pic nk upload.. so sabar.... hehehe 

Thursday, December 2, 2010

biz mari ...

nie nak test market dulu lau ok leh on..
lau berkenan leh oder.. sgt cute.. sgt comel..
for bby gurl. handmade 






model nie adik sepupu.. mama dia yang jahit

lau nak tempah boleh.. murah2 jer
sonok tgk bby gurl pakai gaun comey sgt hehehe 
sape2 nak wat tempahan.. boleh email saya.nak  tanye detail ker
ciksue81@yahoo.com / mamsue81@gmail.com

very de letih

salam sume.. hari ni very letih..
pagi menjahit baju, sampai lunch.. pas lunch kena masak untuk meeting malam td.. 
even juast buat karipap special I and mee goreng..tp letih juga huhuhu.. 

today sambung lagi menjahit baju customer.. then nak jahit manik baju adik huhuhuhu.. 
baju aku x de huhuhu...
malam td dapat pujian dari tuan umah sewa prof Takiah hehehe..
kertas kerja yang bagus .. tuk minit mesyuarat hehehe
aku wat cincai bancai pun bagus belum wat betul2 hehehe
s/u x terlatih hehehe.. but nod bad kan..
alhamdulillah meeting malam tadi berjalan lancar..
makanan pun abis hehehe karipap aku licin
sian hubby x dpt mkn .. 
so ptg ni nak kena wat kan karipap tuk hubby..
sain tgk hubby ..
stress jer dia huhuhu
sbb GAJI dia lambat masuk..DO lain pun lambat gk.. pe nyer company..
member2 dia gaji dh nak abis dah..
x dapt nak minta beli kain huhuhu
mcm2 prob tmpat keje huhuhu
sabar je la mkn gaji kan.. aku pun x phm.. company melayu nie..
DO lain gaji lagi besar dr hubby aku.. huh..INI X ADIL!!!!
keje dh cm hamba.. betahun dh..
sian hubby.. nk cari keje lain susah plak hemm
x pe lah Ujian wat kita hubby sabar yer
insyallah nanti akan de cahaya kegembiraan..
amin.. ra yobbal ala min...

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget