Saturday, April 9, 2011

more pasal inside my tummy again hehehe

lama x update pasal aku kan..
masa nie aku barru 4 bln..
besarkan perut aku hehehe.. ade sorang je ye dlm tue..

lepas aku kena GDM.. so mmg aku kontrol makan.. 
n di sisi aku semestinye org kuat aku le hubby aku jd doctor kat umah..
doctor yg sgt stright heehehe..
sgt2 menjaga pemakanan aku ..ok la kan.. so kt umah mmg dh x de stock gula..
apa saje yg berkaitan dgn gula mmg x de.. kalau nak beli brg pe.. huby tgk dulu kandungan pemakanan & sukatan karbo hehehe
so hasilnye alhamdulillah BSP aku ok.. n yg penting bby ok..
berat aku je yg turun sikit.. x pe la kan slim sikit t..
susu pun aku minum susu HIGOAT je.. bukan pe tue je yg ok aku minum, lagi pun baguskan susu kambing ni,
boleh menyeimbangkan kadar gula dlm badan.. 
so far sume ok lagi.. memula tue mmg susah la sikit kan, lapo je memanjang..mkn cm x sedap je sume hehehe
lelama ok alhamdulillah tekak ni dh terima.. aku banyak gak gugel kt tenet pasal GDM /diebetis ni,
selain follow pw doc ckp ..aku suka ke 1 blog nie..pasal diebetis.. yg bestnye dia de resepi tuk diebetis..
juga bertanye pada mereka2 yang berpengalaman..

6/4 lepas aku g le checkup..dedo le juga ati nie..alhamdulillah sume ok.. cuma nurse ckp protien plak tinggi 
so kena la kurangkan.. pas tu jumpa la doc siti.. bising dia sbb berat aku turun hehehe.. doc ckp.. awak ni kontrol sgt mkn ye.. kita x nak ibu2 mengandung lapar ye.. baik doc..
then scan bby.. takut la berat bby kurang gak kan
dlm ati doa bby ok
scan..alhamdulillah bby ok.. berkembang ikut scadule..
dah berat 480 g.. sume ok ..kt dalam.. n nanpak bby gerak2 hehehe comelnye dia..
skrg nie aku pun dh masuk 5 bln.. alahmdulillah dah rasa dh pergerakkan bby walaupun x kerap sgt sbb bby kecik lagi
mmg beza dr Arwah Adif dulu.. yg nie mmg rasa dia gerak.. myb dulu Adif x kuat sbb mama x tau mama de GDM..

teringat plak masa aku g jalan2 kt kedai bby.. tokey kedai tue tanye aku bila due..
aku ckp lama lagi bln 8.. 
tokey tue wat muka pelik plak.. 
i ingat u dh nak bersalin.. u x g check hospital ke.. kembar ke apa ke
aku jwp la.. dh i mmg g specialist hospital..  n dlm ni ade sorang je.. lain2 sume ok
pelik beno dia tgk perut aku yg besar nie hehehe
lantak la.. janji bby sihat kan..
doa aku, hope bulan2 akan dtg bby dlm perut ni.. sihat.. n selamat.. amin..

3 comments:

Anonymous said...

Benar-benar posting blog informatif di sini teman saya. Aku hanya ingin komentar dan mengatakan terus bekerja dengan kualitas. Saya sudah bookmark blog Anda hanya sekarang dan aku akan kembali untuk membaca lebih lanjut di masa depan teman saya! Juga baik dipilih warna pada tema itu berjalan lancar dengan blog menurut pendapat sederhana saya:)

Anonymous said...

I like sue-ourloveourstory.blogspot.com , bookmarked for future reference

[url=http://www.buzzfeed.com/bookie/legal-steroids-prohormones-bodybuilding-supple-39dn]buy legal steroids[/url]

Anonymous said...

awal yang baik

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget